Nytt liv

Hvordan kan en gammel bygning gi liv til noe nytt? Det var utgangspunktet da LPO arkitekter ga seg i kast med utviklingen av Sommerrokvartalet.

Arkitektkontoret LPO arkitekter, som ble etablert i 1983, har over 100 ansatte fordelt på hovedkontoret i Oslo og avdelinger på Lillehammer, Svalbard og i Sverige. Kontoret har lang erfaring med å tenke nytt rundt eksisterende bymasse, og har tidligere jobbet frem flere vellykkede nabolagsprosjekter – fra transformasjonen av Vulkan fra industriområde til pulserende bydel til utviklingen av hovedstadens mest attraktive badeplass, Sørenga sjøbad. Sommerrokvartalet er tegnet for å bidra positivt til byen og de som skal bo der.

 

Ved å samle nabolagshotell, kulturfunksjoner, spisesteder, grøntområder og nye leiligheter i et hyggelig kvartal, skapes gode byrom og en følelse av tilhørighet for både beboere og besøkende. Gamle Oslo Lysverker, Vestkantbadet og tilgrensende eiendom i Inkognitogata 37 restaureres og integreres med ny bygningsmasse i et helt unikt prosjekt, som bygger videre på områdets historie – bokstavelig talt.

Her er alt som kan benyttes av gamle strukturer og fundamenter gjenbrukt. Det gamle lysverkbygget får også et nytt, flott tilskudd i form av en sirkelformet takrestaurant og -bar. Med hvitpussede, lysreflekterende fasader inspirert av funksjonalismen speiler nybyggene tiden da gamle Oslo Lysverker ble oppført.

Leilighetene starter i 4. etasje, og fra 6. etasje og oppover fordeler boenhetene seg over to tårn som står vridd mot hverandre for å ivareta mest mulig åpen utsikt. Innvendig er dagslyset et viktig element, med vekt på gode siktlinjer, store vindusflater og rause uterom til både privat og felles bruk.

I tilknytning til Sommerrokvartalet bygges også flere nye parkrom til glede for beboere og byens befolkning.

Kontakt megler

tonje
Tonje Adolphson
DNB Eiendom
julian
Julian Alexander Hahn
DNB Eiendom